Verkopen op Bol.com / Amazon

Bol.com / Amazon

Ben jij een verkoper op Bol.com of Amazon, en wil jij je eigen producten beschermen? Wij bieden speciaal voor Bol.com en Amazon verkopers sommatiebrieven aan.

Waarom een merkregistratie?

Bol.com

Een merkregistratie geeft jou, als houder van het merk, een alleenrecht op het gebruik van het merk, waaronder de verkoop van producten onder dat merk. Dit zorgt ervoor dat je onder je eigen merknaam een reputatie op kan bouwen, en dat consumenten jouw producten herkennen. 

Als je een product verkoopt via bol.com, dan is het mogelijk om dit zonder merk te doen. Je producten worden dan aangegeven als merkloos. Het gevolg hiervan is dat elke verkoper hetzelfde product kan gaan aanbieden, zeker als je product veel omzet draait. Want dat blijft bijna nooit onopgemerkt. Dit is niet alleen vervelend, maar kan ook schadelijk zijn voor jouw reputatie. Het kan zomaar gebeuren dat andere aanbieders producten verkopen van een veel slechtere kwaliteit. Als kopers denken dat dit van jouw listing afkomt, zullen ze jouw spullen associëren met een slechte kwaliteit, ook al zijn dit producten van een andere verkoper.

Elk product op bol.com heeft een EAN code. Een merkregistratie zorgt ervoor dat niemand onder jouw EAN code kan gaan verkopen, oftewel jouw listing. Binnen maximaal 1-2 weken kunnen (en zullen) er namelijk andere verkopers op jouw EAN’s verschijnen. Er zijn veel verkopers op Bol.com die constant alle merken controleren bij het Benelux Merkenbureau. Als deze verkopers zien dat jij geen merkregistratie hebt, kunnen ze jouw EAN codes overnemen. Indien je merkloos bent mag dit volgens de richtlijnen van bol.com. Een merkregistratie zorgt dus voor meer controle over je listings, producten en reputatie!

Amazon

Ook op Amazon is een merkregistratie van belang! Vooral als jij deel uit wilt maken van de Amazon Brand Registry.

“Amazon Brand Registry geeft je toegang tot tools waarmee je je merk beter voor het voetlicht kunt brengen, mogelijke schendingen van het merkenrecht kunt vinden en rapporteren en informatie kunt delen die ons kan helpen om schendingen proactief te voorkomen.”

Om deel uit te kunnen maken van de Amazon Brand Registry heb je een Benelux of Europese merkregistratie nodig. Neem snel contact met ons op om jouw merk op de juiste wijze te registreren en te beschermen!

Sommatiebrieven

Toch kan het gebeuren dat een andere verkoper jouw merk, logo of handelsnaam op Bol.com of Amazon gebruikt waardoor er verwarring ontstaat. Dan is het belangrijk om je merk te handhaven en daartegen op te treden. Wij kunnen je daarin bijstaan. Speciaal voor Bol.com en Amazon verkopers kunnen wij een officiële sommatiebrief opstellen, ondertekend door een jurist, en naar de inbreukmaker sturen voor slechts €150 ex BTW. Neem vrijblijvend contact op met een van onze juristen om te kijken of deze optie een oplossing kan bieden op jouw probleem.

Benelux

€550,-   (vanaf)
 • Voor bescherming in de Benelux
 • Registratie in 1 klasse
 • Aanvullende klassen mogelijk
 • Merkdepot door merkspecialist
 • 10 jaar geldig
meest gekozen

Europese Unie

€1350,-   (vanaf)
 • Voor bescherming in de EU
 • Registratie in 1 klasse
 • Aanvullende klassen mogelijk
 • Merkdepot door merkspecialist
 • 10 jaar geldig

Wereldwijd

Prijs op
aanvraag
 • Voor wereldwijde bescherming
 • Registratie in 1 of meerdere klasse(n)
 • Merkdepot door merkspecialist
 • 10 jaar geldig

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Het registreren en beschermen van jouw bedrijfsnaam, productnaam of logo als merk, vormgeving van jouw product als model, juridische advisering, contracten en documenten, zakelijke afspraken en conflictoplossingen.

Worldwide brand protectors

Keizersgracht 620

1017 ER Amsterdam

+31 88 62 88 388

info@legalmatters.com

Mis niets meer!

Blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.