Maradona krijgt € 70.000,- van Dolce & Gabbana

De Rechter in Milaan heeft geoordeeld dat het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana de Argentijnse voetbalster Maradona € 70.000,- schadevergoeding moet betalen voor het gebruiken van zijn naam zonder toestemming.

In 2016, tijdens een modeshow in Napels (IT), liep één van de modellen op de catwalk met blauw T-shirt wat erg veel op het shirt van de Italiaanse voetbalclub Napoli leek. Op de voorkant prijkte onder andere de naam Sophia. Op de achterkant van het shirt stond de naam van de Argentijnse voetbalster, en het rugnummer waarmee Pluisje bij de Italiaanse club speelde.

Aangezien Dolce & Gabbana geen toestemming voor het gebruik van zijn naam had gevraagd ging de voetballer naar de Rechter en eiste hij een schadevergoeding van één miljoen euro voor de inbreuk op zijn naam.

De rechter in Milaan heeft Maradona nu in het gelijk gesteld en D&G veroordeeld tot een schadevergoeding van € 70.000,- en € 13.000,- aan advocaatkosten. De geëiste één miljoen euro vond de rechter wat aan de hoge kant aangezien D&G het shirt niet op grote schaal had geproduceerd.

Het is belangrijk jouw naam en/of merk vast te leggen middels een merk- en/of modelregistratie. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Wil je meer informatie over Intellectueel Eigendomsrecht? Stuur gerust een e-mail naar otigem@legalmatters.com of neem telefonisch contact op 088-6288388. Ik help je graag verder!

Gratis merkencheck
Is jouw merk nog beschikbaar? Of is het al door iemand anders geregistreerd? Wij bieden jou een GRATIS merkencheck aan. Wil je hiervan gebruik maken of heb je andere vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met mij op per e-mail otigem@legalmatters.com of telefonisch 088 – 6288 388. Wij helpen jou graag bij het onderzoeken, registreren, bewaken en handhaven van jouw merk.